ESTI AICI PENTRU PRIMA OARA?

Oamenii intreaba de obicei acelasi intrebari cand vin la intalnirile noastre; asadar raspundem mai jos la intrebarile cele mai frecvente, ca sa te ajutam sa te simti mai bine printre noi, in cazul ca e prima data cand ne vizitezi. Daca ai mai multe intrebari, doar intreaba: ori persoana care te-a invitat la biserica, ori alt membru al bisericii Izvorul Vietii

De ce ne intalnim?
Ne intalnim pentru ca suntem o parte a „familiei” lui Dumnezeu si vrem sa invatam mai multe despre El si sa ne inchinam Lui, impreuna. In timpul intalnirilor nostre cantam de multe ori. Unele cantari sunt pline de viata, vesele, si exprima recunostinta noastra fata de Dumnezeu, altele sunt mai sensibile, mai calme si exprima dragostea si inchinarea noastra. Unii s-ar putea sa cante mai tare, altii mai incet, sau sa aiba diferite gesturi: toate acestea sunt atitudini diferite ale unor oameni care fac, insa, acelasi lucru: se inchina inaintea lui Dumnezeu, isi exprima sentimentul lor profund fata de Creatorul nostru, al tuturor.

Ce altceva s-ar mai putea intampla?
Noi folosim de asemenea „darurile spirituale” pe care Dumnezeu ni le-a dat. De exemplu cineva ar putea profetii – transmitand un mesaj direct, de la Dumnezeu. Acest mesaj este transmis verbal bisericii izvorul Vietii sau unei persoane anume.

Predica
Destul de des noi obisnuim la serviciile divine sa ascultam pe cineva vorbind si imparatasind cu noi cuvintele din biblie, vorbire pe care noi o numim „predica”. Acest moment este foarte important pentru noi, deoarece Biblia reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu, invataturile Lui pentru noi, scrisoarea Lui de dragoste pentru noi, oamenii. Prin predica noi vrem sa intelegem mai mult cum gandeste Dumnezeu, ce doreste El. Biblia este cartea vietii noastre. S-ar putea asadar sa vezi oamenii notand, sau aproband verbal mesajul transmis prin „amin” sau „aleluia”, cuvinte care reprezinta unirea credinciosilor cu cel care transmite mesajul, in acelasi duh.

Amin- asa sa fie,  Aleluia-laudati pe Domnul…

Cina cea de taina
Cina  este un eveniment pe care il practicam, pentru ca Isus a spus sa o facem. In cadrul acestui moment divin frangem o paine, intre toti cei care iau parte la acest act, si de asemenea impartim simbolic rodul vitei. Cina este o amintire si o recomemorare a mortii Domnului Isus Hristos, a jertfei lui pentru noi, pacatosii.

Colectele?
La unele intalniri s-ar putea sa colectam bani, prin oamenii de ordine care trec de la rand la rand. Nimeni nu este obligat sa dea, decat daca ei vor. O parte din bani sunt folositi pentru cheltuieli generale de intretinere, alta parte pentru proiecte speciale precum ajutorarea unor familii, membri, ajutor pentru misionari sau cei in nevoie, etc.

Ai totusi si alte intrebari? Iti vom raspunde cu placere.