Menirea Bisericii Penticostale Izvorul Vietii din Resita este aceea de a-L glorifica pe Dumnezeu prin proclamarea cu credincioșie a planului Lui întreg revelat în Scripturi și de a  trăi o viața în asemănarea Domnului Isus. Credem că acest lucrul este posibil prin stăruința în practicile pe care Biblia le consideră prioritare. Textul din Faptele Apostolilor 2:42-47 stabilește pentru noi aceste priorități: prioritatea Cuvântului, prioritatea evanghelizării, prioritatea închinării corporative, prioritatea rugaciunii si prioritatea părtășiei.

Biserica Izvorul Vietii este asezata de Dumnezeu in cel mai mare cartier al orașului. De aceea, este dorinta noastra sa umblăm cu Dumnezeu în fiecare zi, în asa fel,  incat să-L proslăvim pe Dumnezeu și să-L glorificăm în închinarea pe care o avem la fiecare intalnire a bisericii dar și în viața noastră de zi cu zi; să ne crestem spiritual și să ne asemănăm din ce în ce mai mult cu caracterul Domnului nostru Isus Hristos, prin studierea Scripturii și transpunerea ei în practică; să folosim ocaziile și oportunitățile pe care ni le oferă Dumnezeu în a fi o mână întinsă pentru cei care nu au pe nimeni, care sunt descurajați și care poate, și-au pierdut credința, prin acțiuni caritabile și împărtășirea dragostei lui Dumnezeu care este în noi.
Credem că Dumnezeu ne-a așezat împreună în aceeași biserică locală ca să putem crește împreună, să ne ajutăm reciproc și să vestim altora Vestea Bună a mântuirii prin credința in jerfa Domnului Isus!
Viziunea Bisericii Penticostale Izvorul Vietii se extinde in trei domenii pe care cu ajutorul lui Dumnezeu dorim sa le atingem.

Biserica Izvorul Vietii exista pentru a-i ajuta pe membrii ei sa:

-aduca o inchinare adevarata lui Dumnezeu (Ioan 4:23)

-pentru a se zidi unii pe altii in dragoste si partasie (Romani 14:19, Efeseni 4:11-12)

-pentru a determina fiecare membru al Bisericii sa-L marturiseasca pe Domnul Isus Hristos prin viata lui
(Matei 28:18-20, Marcu 16:15-16)

Amin!