Untitled-1

Îndrumători spre întuneric sau fii ai Luminii ?  MATEI CAP.15

” -Învățătorule, pentru ce calcă ucenicii Tăi datina bătrânilor, căci nu-și spală mâinile când mănâncă ?

-Fățarnicilor, bine a proorocit Isaia despre voi : ’’ Norodul acesta mă cinstește cu buzele dar inima lui este departe de Mine. Degeaba mă cinstesc ei dând învățături care nu sunt decât niște porunci omenești…Ați desființat Cuvântul lui Dumnezeu prin datina voastră și faceți multe lucruri de felul acesta ! ’’

              Suntem campioni la a ne pune singuri juguri și legi pe care nu le putem duce. Uităm că menirea noastră este să fim călăuză pentru cei orbi, nu să-i încurcăm mai mult. Am auzit de atâtea ori porunci omenești de genul – nu lua, nu atinge, nu te duce la părtășie daca ai nu știu ce probleme fizice, etc. Chiar Coloseni 2 cu versetul 22 ne spune despre acestea.

O problemă destul de grava este că unii sunt tentați să asculte mai degrabă de glasul unor așa-zis prooroci decât de Cuvâtul Sfânt, fără să știe că de fapt Cuvântul are prioritate. Și fără să știe că niciodată Dumnezeu nu își contrazice Cuvântul.

E grav când din cauza inculturii ajungem să ucidem pe frați cu vorba.

Incultură înseamnă să nu citesc. Sau să citesc Biblia și să nu înțeleg. Din cauza unor călăuze oarbe care mi-au inoculat tot felul de porunci omenești fară bază biblică.

“ -Învățătorule, fariseii au găsit pricină de poticnire în cuvintele Tale !

-Lăsați-i ! sunt călăuze oarbe. Și când un orb călăuzește un alt orb vor cadea amândoi în groapă ! ’’

Dar cum oare poți să te lași călăuzit de un orb ? Doar dacă ești asemena lui. Orb.

Nu vreau să mă leg de toată lista cu porunci omenești, datini și tradiții nebiblice. Realitatea este ca am fost izbăviți de drept de sub toate acestea. Doar completez cu cuvintele Domnului din versetul 13 : „orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl meu va fi smuls din rădăcină”

                Te-aș întreba ce alegi să fii : o călăuză spre întuneric sau o sămânță de Lumină ? Să ne dezbrăcăm dar de toate aceste superstiții sterile și datini de lemn.

“…Căci iată lucrurile care ies din inima si spurcă pe om : gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtișagurile, marturiile mincinoase, hulele ”

DOAMNE CURĂȚEȘTE-NE DE ELE ȘI AJUTĂ-NE SĂ FIM LUMINI !

                                                                                                                                 Beniamin Crăciun

 

Lasă un răspuns