În mod tradițional, timpul e văzut ca fiind măsurarea distanței dintre evenimente. El e compus din trecut, prezent și viitor. Trecutul e considerat ca fiind ceva deja întâmplat și nu poate fi schimbat. Dumnezeu însă îl poate spăla, schimba. Prin pocăință putem scăpa de povara trecutului. Viitorul, în schimb, e considerat ca fiind disponibil unei multitudini de posibilități, viitorul este în mâna lui Dumnezeu.
Oamenii măsoară timpul folosind multe unități, unele bazate pe evenimente reale (rotația Pământului în jurul Soarelui), altele sunt arbitrare. Descrierea clasică timpului făcută de Isaac Newton din lucrarea sa “Principia” e că timpul “curge” constant, la fel pentru toți. Adică e independent de evenimentele ce au loc în cadrul său.
Departe de mine să am aici o definiție științifică sau chiar filozofică a timpului. Timpul este un fluviu imens, care duce cu el evenimentele din universul nostru. Timpul are o singură direcție. El nu se mai întoarce niciodată. El este valabil ca un efect al mișcării (transformării) materiei în univers. Este măsura lui Dumnezeu pentru tot ce este trecător. Prin el Dumnezeu măsoară transformarea întregii materii.
Pentru noi, oamenii de pe pământ , timpul este o măsură a călătoriei noastre terestre. În timp parcurgem orice eveniment de pe această planetă. Ce trebuie să reținem este faptul că timpul ne forțează la anumite situații, pe care nu le mai putem schimba. Orice faptă pe care ai făcut-o nu mai poate fi anulată, nici modificată. Timpul nu se mai întoarce înapoi. Nu poți să experimentezi același eveniment de două ori. Fiecare “celulă” a timpului este umplută cu evenimentul pe care îl oferi în succesiunea lui și atât. Regretele nu pot schimba nimic.

De aceea, grija noastră este „Cu ce umplem celulele timpului?”
Dincolo de cuvinte, definiții și filosofie, rămâne un adevăr: a trecut un an!
Foaia informativă a împlinit un an.
Mulțumim Domnului, pentru toți cei ce s-au implicat, pentru toți cei din echipa de redacție.
Dumnezeu să răsplătească efortul! Ne bucurăm că sunt o echipă, că am format o echipă.
Mulțumim celor ce în fiecare săptămână ne-au citit, ne-au criticat obiectiv și ne-au încurajat!
Timpul trece, la fel și noi… Important e să rămânem împreună…
Tuturor mulțumim!
Al dumneavostră slujitor, Bârsan Ciprian.

Lasă un răspuns