Vreau să rămân în același ton cu scrierile anterioare și să vorbim despre altfel de animale necurate. Mult mai subtile, care mușcă otrăvitor.Gândul necurat, sau gândul rău, este un animal de pradă înaripat, cu gheare și colți. Atacă fulgerător, pe neașteptate. Nu știi dincotro vine. Doar te trezești că îți umblă prin minte și nici nu-ți dai seama ce anume a declanșat mecanismul: un sunet, o imagine, o aromă, un parfum, un om. Cu cât îi dai voie mai mult să ocupe teritoriu, cu atât distrugerile vor fi mai mari.

Aș spune că la nivelul minții, în om se dă bătălia cea mai crâncenă. Cei care câștigă cu adevărat sunt puțini. Dacă am putea vedea cu ochiul liber cum mușcă din conștiință acest prădător, ne-am îngrozi. Dar cât de bine ne pricepem să afișăm un zâmbet calm în spatele căruia se ascund atâtea gânduri rele!
Acesta este teritoriul pentru care se luptă și Hristos și cel rău. Recunoaștem că de multe ori ne este greu să spunem că am învins. Un predicator spunea că nu putem opri păsările să zboare deasupra capului nostru, dar putem să le oprim să-și facă cuib la noi.
Nimeni nu e prea puternic să lupte cu acest dușman de unul singur, din moment ce a deschis ușa și a zis bun-venit gândurilor rele.

Cuvântul Domnului spune că noi răsturnăm izvodirile minții și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. Dar nu știu câți dintre noi pot să afirme cu tărie acest lucru. În Psalmul 4 scrie: „Cutremurați-vă și nu păcătuiți, spuneți lucrul acesta în inima voastră când stați în pat, apoi tăceți”. Când stai în pat înseamnă odihnă fizică, inactivitate. Este unul din momentele când omul e în pericol de a păcătui prin gânduri negative, rele. Biblia ne îndeamnă să ne cutremurăm, să ne scuturăm de această haină a găndurilor rele. Apoi să facem liniște în noi. Astfel vom avea odihnă și un somn liniștit.
Cel mai important lucru cred că e să alungi de la început primul gând păcătos și să­­-l mustri, iar în schimb trebuie pus ceva: gândul lui Hristos.

Despre poarta prin care cel mai repede intră gândul rău vom vorbi în edițiile viitoare.
Semeni un gând, culegi o faptă. Semeni o faptă, culegi un obicei. Semeni un obicei, culegi un caracter. Semeni un caracter, culegi un destin… veșnic.

Lasă un răspuns