cinaAm fost creați după chipul lui Dumnezeu – creați de Dumnezeu, ca ființe sociale . Nu putem trăi singuri! Singurătatea ucide, iar efectele ei in viața noastră sunt nimicitoare. Astăzi, chiar daca populația Terrei creste vertiginos, singurătatea devine un fenomen din ce in ce mai comun. Se comunică intens, mijloacele sunt din cele mai moderne însa ne lipseste un lucru esential: părtășia directă. Lumea virtuala este un surogat, o minciună pe care mulți o trăim fara sa știm. Nu mai vorbim, nu mai avem timp de un salut… Ne grăbim. Nu asta vrea Dumnezeu -cu siguranță asta urmărește Diavolul. Singurătatea ne face vulnerabili. Cina Domnului este prilejul oferit de Dumnezeu, cel mai minunat prilej, întru rezolvarea problemei singurătăți. Cina este o masă comuna. O sărbătoare a bisericii, a comunității.
– ucenicii se adunau pentru frângerea pâinii
– când se adunau se așteptau unii pe alți. Nu se grăbeau (1Cor. 11:33closeERROR: No results were found for your search.closeERROR: No results were found for your search.)

-mâncau din aceeași pâine (1Cor.10:17)

 Dacă alegi să stai departe de biserică, dacă stai departe de frați stai departe CER. Daca te retragi în singurătate, fără a avea legătura cu frățietatea, de depărtezi de Dumnezeu deci de RAI. Există semne clare, distincte, accesibile pe care toți creștini trebuie sa le aibă. Sunt dovezi că tu ești al lui Dumnezeu. Sunt fapte ce arată că ei, creștinii, nu sunt singuri ci formează un TRUP, o CLADIRE, ei sunt MIREASA. Semnele care arată că ești al Lui sunt semne ale sănătății, ale statorniciei,ale sfințeniei. Cei care trăiesc in părtașie, in unitate au:
-Doctrina sănătoasă
-Cunoaștere a realitatilor spirituale
-Neprihănire, Dragoste, Încredere

-O credință care biruie!

În cer nu vom fi singuri! Cerul va fi plin de sfinți …

Cu dragoste,

pastor Barsan Ciprian

Comments are closed.